על פי הדין העברי, אישה עגונה היא אישה אשר אינה יכולה לקבל גט מבעלה כתוצאה מאי כשרות משפטית, היעלמות וכדומה – על פי ההלכה היהודית, כל עוד האישה מוגדרת עגונה היא אינה יכולה להתגרש מבעלה, להתחתן עם גבר אחר בשל האיסור ההלכתי על קיום יחסים עם אשת איש או להביא ילדים לעולם ללא השלכות עתידיות.
משרד עו"ד תומר קסלסי עוסק בייעוץ, ליווי וייצוג משפטי בדיני משפחה, גירושין, צוואות וירושות. הניסיון הרב שצברנו בין כותלי בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני מאפשר לנו לבחון את הסיטואציה בעיניים משפטיות ולבנות ביחד איתך את האסטרטגיה המתאימה ביותר. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, ללא כל התחייבות מצידך, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3922221 ונשמח לעמוד לרשותך.
מה היא אישה עגונה על פי היהדות?
על פי היהדות, אישה עגונה היא אישה נשואה אשר אינה יכולה לקבל גט מבעלה.
לרוב, הסיטואציות השכיחות בגינן אישה נותרת עגונה הן:
- היעלמות הבעל – במקרים בהם הבעל נעלם, נעדר או ברח מהארץ מבלי שישנן עדויות למותו. לצערנו, המציאות הביטחונית אשר שוררת בישראל (מלחמות, מבצעים צבאיים וכדומה) מובילה לא אחת למצבי עגינות על רקע בטחוני.
- אי כשרות משפטית – במקרים בהם הבעל אינו כשיר משפטית מבחינה נפשית וקוגניטיבית (מחלה, תרדמת, תאונה וכדומה) על פי חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, תשכ"ב-1962.
מהן ההשלכות של העגינות על פי היהדות?
על פי הדין העברי, השלכות העגינות על האישה הן:
- נישואין – על פי הדין העברי, אישה עגונה אשר היא אישה נשואה (אשת איש), לכן היא אינה יכולה להינשא לגבר אחר.
- יחסי אישות – על פי הדין העברי, אישה עגונה אשר מקיימת יחסי אישות עם גבר אחר היא נואפת על פי ההלכה וכתוצאה מכך היא עלולה לאבד את כתובתה וזכותה למזונות אישה. בנוסף, על פי הדין העברי היא לעולם לא תוכל להינשא לאותו גבר גם לאחר סיום נישואיה הנוכחיים
- ילדים – על פי הדין העברי, ילדים שלא מנישואים אשר נולדו לאישה עגונה מגבר יהודי שאינו בעלה, יחשבו לממזרים על פי ההלכה. על פי ההלכה, הממזרות עוברת מדור לדור כך שלמעשה זה יהיו השלכות כבדות משקל למשך דורות רבים.
לסיכום, השלכות העגינות על האישה הן נרחבות ולא מאפשרות לה להמשיך בחייה, לנהל מערכת יחסית זוגית ולהביא ילדים לעולם. במקרים מסוימים, ניתן לפעול בצורה משפטית להתרת עגינות האישה, אך יש לבחון כל מקרה לגופו.
משרד עו"ד תומר קסלסי עוסק בדיני משפחה, במטרה לייצג את האינטרסים שלך מול כלל הגורמים המעורבים ברגישות ובנחישות הנחוצה. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3922221 ונשמח לעמוד לרשותך.