הערכת מסוגלות הורית נועדה לבדוק את כשירותו של ההורה לגדל את הילד, לדאוג לצרכיו הגשמיים והרגשיים.
לרוב, הבקשה להערכת מסוגלות הורית עולה בהליכי גירושין מורכבים בהם ישנן אי הסכמות מהותיות בין הצדדים על משמורת בהליך גירושין.
משרד עו"ד תומר קסלסי עוסק בליווי וייצוג משפטי בהליכי גירושין בתוך ומחוץ למערכת המשפטית. הניסיון הרב שצברנו, מאפשר לנו לנתח את המצב בעיניים משפטיות ולהעניק לך את הייעוץ, ההכוונה והליווי המשפטי הנכון ביותר לסיטואציה. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, ללא כל התחייבות מצידך, ניתן ליצור עימנו קשר ב- 072-3922221 ונשמח לעמוד לרשותך.
מהי בדיקת מסוגלות הורית?
בדיקת מסוגלות הורית נעשית לבקשתו של בית המשפט לענייני משפחה בלבד במטרה לסייע לשופטי בית המשפט לקבל החלטות הנוגעות לילדי הצדדים בהליך הגירושין.
בדיקת מסוגלות הורית מתבצעת על ידי אנשי מקצוע מתחום בריאות הנפש (פסיכולוגים ופסיכיאטרים) במטרה לברר את רמת כשירותו ומסוגלותו של ההורה לגדל את הילד.
מתי תתבצע הערכת מסוגלות הורית?
ברוב המקרים, בקשה לבדיקת מסוגלות הורית מוגשת במסגרת סכסוכי משמורת בהליכי גירושין במטרה להפעיל מנופי לחץ על הצד הנגדי.
עם זאת, בקשה לבדיקת מסוגלות הורית יכולה להתבקש גם בסיטואציות הבאות:
- אלימות במשפחה – במידה וקיים חשש לאלימות במשפחה, פגיעה או הזנחה מתמשכת על ידי אחד מהצדדים.
- בקשה לאימוץ ילד על ידי זוג חד מיני – על פי חוקי המדינה, כחלק מתהליך האימוץ, זוג להט"בים אשר מעוניין לאמץ ילד, נדרש לעבור בדיקת מסוגלות הורית אשר תבדוק את מסוגלותו של הזוג לגדל את הילד.
- פרידה והגירה לחו"ל – במקרים בהם, בני הזוג נפרדו ואחד מההורים מעוניין להגר עם הילדים המשותפים לארץ אחרת.
לסיכום, הערכת מסוגלות הורית מאפשרת לשופטי בית המשפט לענייני משפחה לקבל תמונה רחבה יותר על הכשירות של כל אחד מהצדדים.
ההמלצות המוצגות בהערכת המסוגלות ההורית בהליכי גירושין אינן מחייבת את שופטי בית המשפט לענייני משפחה – אך, לרוב בית המשפט נוהג לקבל את ההמלצות של אנשי המקצוע בתחום.
משרד עו"ד תומר קסלסי מעניק ליווי וייצוג משפטי בהליכי גירושין מורכבים בתוך ומחוץ לכותלי בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3922221 ונשמח לעמוד לרשותך.