לעיתים קרובות, הדעה הרווחת בציבור הרחב היא שהאישה זוכה ליתרונות מובנים בסוגיות הגירושין (משמורת ילדים, זמני שהות, מזונות ילדים, מזונות אישה, חלוקת רכוש וכדומה) – אך, כיוון שהמערכת המשפטית בישראל שואפת לאיזון בין נשים וגברים במהלך הליכי גירושין וכל תיק גירושין שונה ממשנהו, מומלץ בחום להגיע אל פגישת ייעוץ ראשונית אשר תאפשר לך לא רק להכיר את הזכויות והחובות שלך במהלך הגירושין, אלא גם לקבל כלים בהתאמה אישית, תמיכה רגשית וודאות ליום שאחרי.
משרד עו"ד תומר קסלסי מעניק ייעוץ, ייצוג וליווי משפטי לנשים וגברים בהליכי גירושין בתוך ומחוץ לכותלי בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני. הניסיון הרב שצברנו במהלך השנים, מאפשר לנו לנתח הסיטואציה בעיניים משפטיות, לבנות אסטרטגיית פעולה מותאמת אישית וללוות אותך יד ביד מול כלל המעורבים בהליך המשפטי. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, ללא כל התחייבות מצידך, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3922221 ונשמח לעמוד לרשותך.
מעמד וזכויות האישה במשפחה החדשה
אם בעבר, האישה הייתה אחראית על טיפול הילדים ובמשק הבית והגבר היה המפרנס העיקרי במשפחה – היום, תהליכי מודרניזציה, חינוך והעצמה נשית הובילו לשוויון מגדרי, שוויון הזדמנויות והשפעה ישירה על מעמד האישה במשפחה המודרנית.
עם זאת, למרות ההתקדמות העצומה במעמד האישה בתוך ומחוץ לתא המשפחתי – בלא מעט מקרים, האישה נחשבת לצד החלש בהליך הגירושין כתוצאה מפערי שכר, אחריות הורית ויחסי כוחות משפטיים בהתאם לערכאה המשפטית אשר דנה בנושא הגירושין.
מהן זכויות האישה במסגרת הליך הגירושין?
במהלך השנים, תנועות פמיניסטיות, העצמה נשית ומודעות ציבורית לשינוי הנורמות החברתיות הובילו לאינספור עדכוני חקיקה ופסיקה אשר השפיעו על זכויות האישה במסגרת הליך הגירושין.
בין זכויות האישה העיקריות בהליך הגירושין, ניתן למנות:
- חלוקת רכוש – בהנחה ובני הזוג לא חתמו על הסכם ממון לפני הנישואין, על פי חוק יחסי ממון בין בני זוג, תשל"ג-1973, חלוקת הרכוש המשותף של בני הזוג תתבצע בצורה של איזון משאבים מלא בין הצדדים (זכויות וחובות כאחד).
- משמורת ילדים – למרות שהמגמה במערכת המשפטית היא לשאוף למשמורת משותפת אשר מחלקת את האחריות המשפטית, זמני השהות (הסדרי ראייה) וההחזקה בין שני ההורים – במקרים בהם, הילדים בני פחות מ – 6 שנים, סביר להניח שהאישה תקבל משמורת מלאה בהתאם לכללי "חזקת הגיל הרך" בחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות.
- מזונות ילדים – בהתאם לסוג המשמורת (מלאה/משותפת) ויכולת ההשתכרות של כל אחד מהצדדים, האישה תהיה זכאית למזונות ילדים אשר יאפשרו לה למלא את צרכי הילדים (צרכים כלכליים, רגשיים, חברתיים וחינוכיים) תוך הגשמת עיקרון טובת הילד.
- מזונות אישה – כל עוד האישה נישאה בהתאם לדת משה וישראל, האישה תהיה זכאית למזונות אישה אשר ישולמו לה עד למועד השלמת הליך הגירושין. למרות שמזונות אישה לא מוסדרים בחוק, הפסיקה בבית הדין הרבני היא לטובת האישה במטרה למנוע מצבי קיצון של סרבנות גט.
- כתובה – כל עוד האישה נישאה בהתאם לדת משה וישראל, האישה תהיה זכאית לתבוע את כתובתה דרך בית הדין הרבני. חשוב לציין כי במקרים בהם הכתובה היא דמיונית (18 מיליון ₪, 100 מיליון ₪ וכדומה), דייני בית הדין הרבני יהיו רשאים לפסוק סכום נמוך בהתאם לכושר השתכרותו של הבעל.
לסיכום, זכויות האישה בגירושין משתנות בהתאם לפסיקה, החקיקה והלך הרוח בערכאות השיפוט (בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני) בישראל.
הליך הגירושין טומן בחובו השלכות נרחבות על חייך מבחינה אישית, כלכלית ומשפחתית (במיוחד אם ברקע ההליך המשפטי נמצאים ילדים) – כתוצאה מכך, אם החלטת להתגרש ולפתוח דף חדש בחייך, מומלץ בחום לקבל ייעוץ משפטי ממוקד, מקצועי ומותאם אישית מעורך דין משפחה אשר יוכל להבטיח את כלל הזכויות שלך מול הצד הנגדי.
משרד עו"ד תומר קסלסי מעניק ייעוץ, ייצוג וליווי משפטי בתוך ומחוץ למערכת המשפטית. עו"ד תומר קסלסי בעל ניסיון רב בניהול הליכי גירושין "פשוטים" ומורכבים כאחד ובעל הסמכה של מגשר גירושין מוסמך.
לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, ללא כל התחייבות מצידך, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3922221 ונשמח ללוות אותך בצורה רגישה, אך נחושה בדרך לפרק חדש בחייך.