למרות שהמערכת המשפטית בישראל שואפת לאיזון בין גברים ונשים במהלך הליכי גירושין – גברים רבים מרגישים שהם נמצאים בעמדה נחותה יותר מבחינה משפטית וכי ידה של האישה נמצאת על העליונה בכל הקשור לסוגיות העיקריות בהליך הגירושין (משמורת ילדים, זמני שהות, מזונות ילדים, מזונות אישה, חלוקת רכוש וכדומה).
בפועל, אין תיק גירושין הזהה למשנהו – לכן, לפני שיוצאים בהצהרות מיותרות, מומלץ בחום להגיע אל פגישת ייעוץ ראשונית אשר תאפשר לך לא רק להכיר את הזכויות והחובות שלך במהלך הגירושין, אלא גם לקבל כלים, תמיכה וודאות ליום שאחרי.
משרד עו"ד תומר קסלסי מעניק ייעוץ, ייצוג וליווי משפטי לגברים ונשים בהליכי גירושין בתוך ומחוץ לכותלי בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני. הניסיון הרב שצברנו במהלך השנים, מאפשר לנו לנתח המצב הקיים בעיניים משפטיות, לבנות תוכנית פעולה מותאמת אישית ולייצג את האינטרסים שלך מול הצד הנגדי. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, ללא כל התחייבות מצידך, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3922221 ונשמח לעמוד לרשותך.
מעמד וזכויות הגבר במשפחה החדשה
בעשורים האחרונים, מעמד הגבר במשפחה עובר תהליך של שינוי מתמיד.
אם בעבר, הגבר היה המפרנס היחיד או העיקרי בתא המשפחתי והאישה הייתה אחראית על הטיפול בילדים ובמשק הבית – היום, השינויים החברתיים, התרבותיים והכלכליים ערערו לחלוטין את התפיסות, התפקידים והמעמד של כל אחד מהצדדים בתא המשפחתי.
מהן זכויות הגבר במסגרת הליך הגירושין?
במהלך השנים, השינויים שחלו במעמד הגבר, לא נשארו רק בתוך התא המשפחתי המצומצם – אלא גם באו לידי ביטוי באינספור עדכוני חקיקה ופסיקה אשר משפיעים בצורה ישירה על זכויות הגבר במסגרת הליך הגירושין.
בין הסוגיות אשר זכו לעדכוני חקיקה ופסיקה נרחבים לטובת הגבר במסגרת הליך הגירושין, ניתן למנות:
- משמורת ילדים – אם בעבר, האישה קיבלה משמורת מלאה על הילדים, בצורה כמעט אוטומטית בהתאם לכללי "חזקת הגיל הרך" בחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות – היום, הדגש במערכת המשפטית הוא בעיקר על עקרון טובת הילדים. עדכוני חקיקה ופסיקה בתחום, מובילים לתקדימים בהם בתי המשפט לענייני משפחה אינם מיישמים את כלל "חזקת הגיל הרך" באופן אחיד ולפסיקה של משמורת ילדים מלאה לאב, משמורת משותפת או זמני שהות נרחבים גם במקרים בהם פקידת הסעד ממליצה על זמני שהות מקובלים.
- מזונות ילדים – באופן כללי, מזונות ילדים נקבעים על פי הכנסות והוצאות התא המשפחתי, זמני השהות, גיל הילדים ונסיבות אחרות. בעבר, הלך הרוח במערכת המשפטית היה שהאב יישא לבדו בנטל המזונות או יישא במזונות מופחתים של עד כ – 50% בעת משמורת משותפת – אך, החל מיולי 2017, פסק דין תקדימי של בית המשפט העליון קובע כי מאזן המזונות בין הצדדים ישתנה במקרים בהם משמורת הילדים היא משותפת ורמת ההשתכרות של הצדדים היא דומה.
- זמני שהות (הסדרי ראיה) – במקרים בהם האב אינו משמורן פיזי (גר מחוץ לבית מגורי הילדים), זמני השהות נקבעים בהסכמת ההורים או בהתאם לתסקיר מטעם פקידת הסעד במחלקת הרווחה המקומית. בעבר, המערכת המשפטית קיבלה את המלצות פקידת הסעד בצורה כמעט אוטומטית – אך כיום, המגמה השתנה ולא מעט שופטים מתערבים, משנים ופוסקים בשונה מההמלצות המקובלות.
- חלוקת רכוש –אם בני הזוג לא חתמו על הסכם ממון לפי הנישואין, על פי חוק יחסי ממון בין בני זוג, תשל"ג-1973, חלוקת הרכוש תתבצע בצורה של איזון משאבים בין הצדדים (זכויות וחובות כאחד).
- תלונות שווא – לצערנו בשנים האחרונות, תלונת שווא נגד גברים בגירושין הפכו לאסטרטגיה משפטית בקרב נשים אשר רוצות לפגוע ולקבל יתרון משמעותי על הבעל בהליכים המשפטיים. במקרה של תלונת סרק בגירושין
לסיכום, זכויות הגבר במסגרת הליך הגירושין משתנות בהתאם להלך הרוח בערכאות השיפוט (בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני), השינויים התרבותיים והכלכליים בישראל. מניסיוננו, עורך דין אשר מכיר את עדכוני החקיקה או הפסיקה הרלוונטית, יוכל להבטיח את כלל הזכויות שלך מול הצד הנגדי ולפעול לייצוג האינטרסים שלך מול כלל הגורמים בהליך המשפטי.
משרד עו"ד תומר קסלסי מעניק ייעוץ, ייצוג וליווי משפטי בתוך ומחוץ למערכת המשפטית. עו"ד תומר קסלסי בעל ניסיון רב בניהול הליכי גירושין "פשוטים" ומורכבים כאחד ובעל הסמכה של מגשר גירושין מוסמך.
לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, ללא כל התחייבות מצידך, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3922221 ונשמח ללוות אותך בצורה רגישה אך נחושה בדרך לפרק חדש בחייך.