לרובינו, דירת המגורים המשותפת היא הנכס בעל הערך הכלכלי הגבוה ביותר שנמצא בחזקתנו.
בהנחה ובני הזוג לא חתמו על הסכם ממון אשר מצביע אחרת, חוק יחסי ממון בין בני זוג, תשל"ג-1973 קובע כי את דירת המגורים המשותפת של בני הזוג יש לחלק בצורה שווה בין בני הזוג.
משרד עו"ד תומר קסלסי מעניק ייעוץ, ליווי וייצוג משפטי בהליכי גירושין בתוך ומחוץ לכותלי בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני. הניסיון הרב שצברנו, מאפשר לנו לנתח את הסיטואציה בעיניים משפטיות, למצוא פתרונות יעילים מחוץ לקופסא ולגשר על הפערים מול הצד הנגדי. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, ללא כל התחייבות מצידך, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3922221 ונשמח לעמוד לרשותך.
איך מחלקים דירה בגירושין?
באופן כללי, קיימים 3 אפשרויות נפוצות לחלוקת דירת מגורים משותפת בגירושין:
- העברה אגב גירושין – העברה אגב גירושין מתבצעת כאשר אחד מבני הזוג מעביר את זכויותיו בדירה לצד הנגדי עבור תמורה כספית או שלא בתמורה בהתאם לתנאים שנקבעו בהסכם הגירושין. העברת הבעלות המלאה לאחד מהצדדים אינה מהווה אירוע מס, משפיעה בצורה ישירה על דמי המדור אשר משולמים לצד הנגדי ומאפשרת יציבות לילדים שנמצאים ברקע ההליך המשפטי.
- מכירת הדירה בשוק החופשי – מכירת הדירה בשוק החופשי מאפשרת לבני הזוג להתחיל מחדש ולהשאיר את העבר מאחוריהם. לאחר מכירת הדירה לצד שלישי, בני הזוג יוכלו לחלק את התמורה הכספית ביניהם בצורה שווה.
- "חלוקה בעין" – חלוקה של דירת המגורים המשותפת בצורה פיזית לשני יחידות דיור נפרדות על בסיס "חלוקה בעין". לרוב, זו אפשרות שקשה עד בלתי אפשרי ליישום בשטח הדירה ולכן היא הכי פחות נפוצה בקרב זוגות שמתגרשים בתוך ומחוץ לכותלי בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני.
חשוב לציין כי למרות הדעה הרווחת בציבור הרחב, במידה ואין בין בני הזוג הסכמה הדדית על אופן חלוקת הדירה, אין חובה חוקית למכור את הדירה.
במקרים אלה, ניתן להגיש בקשה לפירוק שיתוף בדירה המשותפת וההכרעה בגורלה יקבע על ידי שופטי בית המשפט לענייני משפחה או דייני בית הדין הרבני. לרוב, הגישה הרווחת בבתי המשפט לענייני משפחה או בבתי הדין הרבניים היא לשמור על איזון באינטרסים של כלל המעורבים בהליך המשפטי (בני הזוג, הילדים וכדומה).
לסיכום, דירת המגורים המשותפת היא אחד מהנכסים המשמעותיים אליהם יש להתייחס במהלך חלוקת הרכוש בגירושין.
אופן החלוקה של דירת המגורים המשותפת ישפיע בצורה ישירה על עתידו הכלכלי של כל אחד מהצדדים. כתוצאה מכך, מומלץ להיעזר לא רק בשירותיו של עורך דין אלא גם באנשי מקצוע חיצוניים אשר יוכלו להעריך את השווי האמיתי של דירת המגורים המשותפת בטווח הקצר והארוך.
משרד עו"ד תומר קסלסי עוסק בניהול תיקי גירושין ברגישות ובנחישות תוך מציאת פתרונות יצירתיים מחוץ לקופסא. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3922221 ונשמח לעמוד לרשותך.