חלוקת הרכוש בגירושין משפיעה בצורה ישירה על עתידו הכלכלי של כל אחד מהצדדים.
בהנחה ובני הזוג לא חתמו על הסכם ממון אשר מגדיר את חלוקת הרכוש בצורה אחרת, על פי חוק יחסי ממון בין בני זוג, תשל"ג-1973, הזכויות הסוציאליות (פנסיה, ביטוח מנהלים, קופות גמל, קרנות השתלמות וכדומה) שנצברות על ידי בני הזוג במהלך החיים המשותפים, נחשבות לרכוש משותף אשר יש לאזנו בין בני הזוג.
משרד עו"ד תומר קסלסי מעניק ייעוץ, ליווי וייצוג משפטי בהליכי גירושין בתוך ומחוץ לכותלי בתי המשפט לענייני משפחה או בתי הדין הרבניים. הניסיון הרב שצברנו, מאפשר לנו לנתח את הסיטואציה בעיניים משפטיות, למצוא פתרונות יעילים לבעיות שעלולות לצוץ בדרך ולייצג את האינטרסים שלך מול הצד הנגדי. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, ללא כל התחייבות מצידך, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3922221 ונשמח לעמוד לרשותך.
איך מחלקים זכויות פנסיוניות וסוציאליות בגירושין?
בהנחה ובני הזוג לא חתמו על הסכם ממון לפני הנישואין, חוק יחסי ממון בין בני זוג, תשל"ג-1973 קובע כי הזכויות הפנסיוניות והסוציאליות של בני הזוג יתחלקו ביניהם בצורה שווה.
לרוב, השווי הכספי של הזכויות הפנסיוניות והסוציאליות מוערך על ידי אקטואר חיצוני ובני הזוג יכולים לבחור לבצע את איזון המשאבים באחת מהאפשרויות:
- מימוש הזכויות הפנסיוניות והסוציאליות בזמן הפירעון – האפשרות הראשונה היא מימוש הזכויות בזמן הפירעון על סמך הערכת השווי של האקטואר. על פי החוק לחלוקת חיסכון פנסיוני בין בני זוג שנפרדו, תשע"ד-2014, הגוף הפנסיוני אשר מנהל את הפנסיה, יכול לקבל הוראה לבצע הפרדה בין בני הזוג ולנהל בנפרד את חלקו של בן הזוג השני עד למועד התשלום על פי חוק.
- היוון של הזכויות הפנסיוניות והסוציאליות ביום הפירעון – האפשרות השנייה היא היוון של הזכויות הפנסיוניות והסוציאליות ביום הפירעון כך שבני הזוג יוכלו לבצע הפרדה רכושית כבר היום.
חשוב לציין כי במקרים בהם עולים חשדות לפעילות אסורה, הברחת נכסים או שימוש כסף שחור בגירושין – בתי המשפט לענייני משפחה או בתי הדין הרבניים יכולים להורות על חלוקה לא שוויונית של הזכויות הפנסיוניות והסוציאליות ואף לשלול אותן לחלוטין על מנת לאזן את המשאבים בין בני הזוג.
לסיכום, למרות שרובינו לא מייחסים לזכויות הסוציאליות חשיבות רבה במהלך חלוקת הרכוש בין בני הזוג בהליך הגירושין, זכויות אלה יכולות להגיע למאות ולמיליוני שקלים בהתאם לגיל, הוותק המקצועי וכושר ההשתכרות החודשי.
במקרים רבים, מומלץ להיעזר לא רק בעורך דין משפחה מיומן אלא גם באנשי מקצוע חיצוניים (אקטוארים, רואי חשבון וכדומה) במטרה להעריך בצורה מדויקת את הזכויות הפנסיוניות והסוציאליות של בני הזוג.
משרד עו"ד תומר קסלסי עוסק בניהול תיקי גירושין פשוטים ומורכבים בצורה רגישה ונחושה תוך מציאת פתרונות יצירתיים מחוץ לקופסא. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3922221 ונשמח לעמוד לרשותך.