לרוב, במהלך הליך הגירושין, סוגיית חלוקת הרכוש בין בני הזוג היא בין הסוגיות העיקריות, האמוציונליות והמורכבות ביותר.
בהנחה ובני הזוג לא חתמו על הסכם ממון, חוק יחסי ממון בין בני זוג, תשל"ג-1973 קובע כי את מצבת הנכסים של בני הזוג (נכסים טבעיים, זכויות, מוניטין, מניות ואופציות) יש לחלק בצורה שווה בין בני הזוג.
משרד עו"ד תומר קסלסי מעניק ליווי, ייעוץ וייצוג משפטי בהליכי גירושין מורכבים בתוך ומחוץ לכותלי בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני. הניסיון הרב שצברנו בייצוג הליכים משפטיים ומצבים דומים, מאפשר לנו לגבש את האסטרטגיה הנכונה מבחינת משפטית ולייצג את האינטרסים שלך מול הצד הנגדי מתחילת ההליך ועד סופו. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, ללא כל התחייבות מצידך, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3922221 ונשמח לעמוד לרשותך.
איך מחלקים מניות בגירושין?
בהנחה ובני הזוג לא חתמו על הסכם ממון לפני נישואין, על פי חוק יחסי ממון בין בני זוג, תשל"ג-1973, מניות רגילות (סחירות) אשר נמצאות בבעלות אחד או שני בני הזוג מתחלקות בצורה שווה בין בני הזוג.
אם מדובר במניות בעסק משפחתי או חברה בע"מ אשר נמצאות בידי אחד או שני בני הזוג, אופן החלוקה יהיה מורכב יותר ויתבסס על מומחה חיצוני אשר יעריך את שווי העסק/החברה על בסיס מצבה הפיננסי (תזרים, נכסים וכדומה) של העסק/החברה.
לאחר הערכת השווי, בני הזוג יוכלו למכור את המניות לצד שלישי, לקנות את המחצית מידי הצד הנגדי בהנחה שהעסק/החברה מנוהלת על ידי אחד מבני הזוג או להמשיך בניהול העסק/החברה בצורה משותפת בהנחה שהעסק/החברה מנוהלת על ידי שני בני הזוג.
איך מחלקים אופציות בגירושין?
בשנים האחרונות, עובדים רבים בתעשיית ההייטק נהנים מאופציות עתידיות אשר מגבירות את הקשר בין מנהלי החברה לעובדיה, כיוון שככל שהחברה תצליח יותר האופציות יהיו בעלות ערך גבוה יותר. למעשה, האופציות הן חוזה לקנייה של מניות החברה במחיר ובתאריך מוסכמים מראש, כך שכל עוד הן לא הבשילו, עלול להיווצר מצב במהלכו האופציות העתידיות לא יהיו שוות דבר.
בהנחה ובני הזוג לא חתמו על הסכם ממון, על פי חוק יחסי ממון בין בני זוג, תשל"ג-1973, חלוקה של אופציות בהליכי גירושין מתבצעת בהתאם למצבן (מועד קבלת האופציות, מועד הבשלת האופציות, תקופת הנישואין ושלל פרמטרים אחרים).
במידה והאופציות סחירות, יתבצע איזון משאבים בין בני הזוג במסגרת הליך הגירושין – אך, במידה והאופציות עדיין לא הבשילו, אופן החלוקה יהיה מורכב יותר ובני הזוג יוכלו לבצע חלוקה מיידית בהתאם לאומדן עתידי או חלוקה עתידית בהתאם לערכן ביום ההבשלה.
לסיכום, סוגיית חלוקת הרכוש בין בני הזוג משפיע בצורה ישירה על עתידו הכלכלי של כל אחד מהצדדים. במקרים רבים, מומלץ להיעזר לא רק בעורך דין אתר עוסק בדיני משפחה ומעודכן בחקיקה והפסיקה הרלוונטית, אלא גם באנשי מקצוע חיצוניים אשר יוכלו להעריך בצורה נכונה את רכושם של בני הזוג בטווח הקצר והארוך.
משרד עו"ד תומר קסלסי עוסק בניהול תיקי גירושין מורכבים ברגישות ונחישות תוך מציאת פתרונות יצירתיים מחוץ לקופסא. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3922221 ונשמח לעמוד לרשותך.