פעמים רבות, מתגרשים נוטים להתבלבל ולחשוב כי דמי מזונות בהליך הגירושין מתייחסים לאישה ולילדים ביחד. בפועל, אין קשר בין השניים וקביעת מזונות אישה והילדים מבוססים על שיקולים שונים.
משרד עו"ד תומר קסלסי מתמחה בניהול תיקי גירושין מורכבים בפריסה ארצית. הבחירה במשרד עו"ד תומר קסלסי תעניק לך שקט נפשי וידיעה שנייצג את האינטרסים שלך בהליך המשפטי עד להשגת התוצאה הטובה ביותר. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, ניתן ליצור עימנו קשר ב –072-3922221 ונשמח לעמוד לרשותך.
מהם מזונות אישה?
על פי הדין העברי, כל עוד אישה קשורה בקשר נישואין היא זכאית למזונות אישה מבעלה. מזונות אישה הן לא רק מזונות במובן הצר של המילה (אוכל) אלא כלל הצרכים האמיתיים שלה (מדור והוצאות מדור, מזון, ביגוד, חינוך, נסיעות, בריאות וכדומה).
חישוב דמי מזונות אישה נקבע על פי רמת החיים לה הייתה מורגלת במהלך תקופת הנישואים ובהתאם ליכולת הכלכלית של הבעל עד ליום הגירושין. רכושה של האישה אינו משפיע על קביעת גובה המזונות, אך אם היא מניבה רווחים ממנו (לדוגמא, דירה בבעלותה אשר מניבה רווח חודשי) – עניין זה יילקח בחשבון בעת חישוב דמי מזונות האישה על ידי שופטי בית המשפט לענייני משפחה או דייני בית הדין הרבני.
לעיתים קרובות, כאשר האישה מעוכבת (הבעל מסרב לתת גט לאשתו), בית הדין הרבני פוסק מזונות אישה גבוהים במיוחד על מנת להפעיל לחץ על הבעל ולגרום לו להיעתר לבקשת אשתו לגירושין.
במידה והבעל אינו משלם את דמי המזונות, ניתן לפתוח נגדו תיק הוצאה לפועל או להגיש תביעת מזונות לביטוח לאומי.
עד מתי הבעל חייב לשלם מזונות לאשתו?
במידה והוגשה תביעת מזונות אישה, הבעל חייב לשלם מזונות כל עוד בני הזוג נשואים זה לזו כאשר על פי חוק, לאחר מתן הגט הבעל אינו מחויב לשלם מזונות אישה.
לעיתים קרובות בהם האישה עובדת אך מרוויחה משכורת חודשית נמוכה, ניתן להגיע להסדר גירושין אשר יבטיח תמיכה כלכלית גם לאחר מתן הגט.
מתי הבעל יכול לקבל פטור ממזונות אישה?
על פי הדין העברי, ישנם מספר מצבים בהם הבעל יכול לטעון למזונות אישה נמוכים ואף לפטור מוחלט ממזונות אישה:
- אישה עובדת – במידה והאישה עובדת, הבעל יכול לטעון כי היא יכולה לכלכל את עצמה וברוב המקרים יפסקו לטובתה מזונות אישה נמוכים יותר.
- אישה שהתפטרה במכוון מעבודתה – ישנן נשים אשר מעוניינות לפגוע בבעל על ידי עזיבת מקום העבודה לפני הגירושין. לעיתים קרובות, מעשה זה נתפס בצורה שלילית ויכול להוביל לתוצאה הפוכה מכוונת המשורר, פטור מוחלט ממזונות האישה.
- אישה מורדת – במקרים בהם האישה מורדת בבעלה ומסרבת לקיים עמו יחסי אישות, הבעל יכול לטעון לקיזוז דמי המזונות.
- אישה בוגדת – במקרים בהם האישה בגדה בבעלה היא עלולה להפסיד את זכאותה למזונות אישה. חשוב לציין, כי נדרשת הודאה מצד האישה או הוכחה משמעותית לבגידת האישה.
- אישה נוטשת – במקרים בהם האישה נטשה את ביתה ללא סיבה מוצדקת (לדוגמא, כתוצאה ממקרי אלימות, איומים וכדומה) הבעל יכול לבקש קיזוז של דמי המזונות.
לסיכום, אישה נשואה זכאית לתבוע מזונות אישה לזמן קצוב עד למתן הגט והגירושין בפועל (אלא אם נקבע אחרת בפסק דין מחייב).
משרדינו מתמחה בניהול תיקי גירושין מורכבים בבתי הדין הרבני או בבתי המשפט לענייני משפחה בפריסה ארצית מהצפון ועד הדרום. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני בצורה דיסקרטית, אישית ומותאמת לצרכים שלך, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3922221 ונשמח לעמוד לרשותך.