כאשר לבני זוג אשר מעוניינים לפתוח בהליכי גירושין יש ילדים, קביעת זמני שהות (הסדרי ראיה) מהווים את אחת הסוגיות העיקריות שיש להסדיר במסגרת הסכם הגירושין.
זמני שהות (הסדרי ראיה) נועדו לקבוע מועדים ברורים בהם ההורה שאינו משמורן פיזי (ההורה שגר מחוץ לבית מגורי הילדים) יוכל לפגוש ולשמור על קשר יציב, חם ואוהב עם ילדיו הקטינים, כמו בין כל הורה לילדיו.
משרד עו"ד תומר קסלסי מעניק ייעוץ וליווי משפטי בהליכי גירושין מורכבים ובעל ניסיון רב בסוגיות של זמני שהות (הסדרי ראיה) במסגרת הליכי גירושין. משרדינו עוסק בדיני משפחה בלבד, כך שאנו בטוחים שנוכל לייצג את האינטרסים שלך מול הצד הנגדי בהליך המשפטי. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, דיסקרטי ומותאם אישית, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3922221 ונשמח לעמוד לרשותך!
איך נקבעים זמני שהות (הסדרי ראיה) בין ההורים?
באופן כללי, בדומה לקביעת משמורת ילדים, האופציה המועדפת על בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני היא שההורים יגיעו להסדר אשר מקובל על שני הצדדים בצורה עצמאית.
קביעת זמני שהות (הסדרי ראיה) על פי הסכמת ההורים בהסכם גירושין
קביעת זמני שהות (הסדרי ראיה) על פי הסכמת ההורים נקבעים בהסכם הגירושין הכללי אשר נערך ביניהם ומסדיר סוגיות מהותיות להליך כמו חלוקת רכוש, משמורת ילדים, מזונות וכדומה.
חשוב לציין כי גם לאחר קביעת זמני שהות (הסדרי ראיה) על ידי ההורים, יש להביא את החלטת ההורים לאישור בית המשפט אשר בודק שההסדר שנקבע על ידי ההורים מגשים את עקרון טובת הילד.
קביעת זמני שהות (הסדרי ראיה) על פי ערכאות שיפוטיות
במקרים בהם ההורים לא מצליחים להגיע להסכמה לגבי זמני שהות (הסדרי ראיה), בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני יכריע בנושא במסגרת פסק דין בתביעה של זמני שהות (הסדרי ראיה).
ההחלטה של בית המשפט תתקבל לאחר שמיעת ההורים וקבלת תסקיר סעד אשר נערך על ידי עובדת סוציאלית אשר נפגשת עם ההורים וילדיהם הקטינים. מניסיוננו, בהיעדר סיבות מהותיות, החלטת בית המשפט תואמת ונקבעת על פי המלצת פקידת הסעד.
דוגמאות לזמני שהות (הסדרי ראיה) מקובלים
באופן כללי, מומלץ לקבוע זמני שהות (הסדרי ראיה) מדויקים, ברורים ומפורטים מבחינת ימים, שעות, חופשות וחגים מבלי להשאיר מקום לפרשנות אישית של כל אחד מבני הזוג.
לצורך הדוגמא, נקבע כי האב הוא ההורה שאינו משמורן פיזי ואז זמני שהות (הסדרי ראיה) מבוצעים בצורה הבאה:
- אמצע שבוע – כל יום שני ורביעי בשעות אחר הצהריים עד שעות הערב, האב יוכל לראות את ילדיו.
- סופי שבוע – כל סוף שבוע שני, האב יוכל לראות את ילדיו.
- חגים – החגים מתחלקים בצורה שווה בין שני ההורים כך שאם הילדים חגגו חג כלשהו עם אחד ההורים השנה, בשנה הבאה הם יחגגו את החג עם ההורה השני.
- חופשות בית ספר – חופשות סוכות, פסח וחנוכה ניתנות לחלוקה בין ההורים בצורה שווה.
- חופשות החופש הגדול – לרוב, הילדים נמצאים אצל האב במשך מחצית מהחופש ובתקופה זו האם זוכה לזמני שהות (הסדרי ראיה).
חשוב לציין כי מדובר בדוגמא בלבד. לרוב, להורים יש גמישות רבה בנושא זמני שהות (הסדרי ראיה) כך שכל עוד עקרון טובת הילד נשמר הם יכולים לבצע את החלוקה בהתאם לצרכים של כל אחד מהם. כתוצאה מכך, בשנים האחרונות ישנה מגמה של חלוקה שיווניות בדומה למצב של משמורת ילדים משותפת.
לסיכום, זמני שהות (הסדרי ראיה) זו לא רק זכות של ההורה שאינו משמורן פיזי לבוא, לבקר או לקחת את הילדים, אלא קודם כל חובה חוקית אשר עליו לבצע כחלק מהיותו אפוטרופוס טבעי של הילדים.
קביעת זמני שהות (הסדרי ראיה) ומשמורת ילדים היא אחת מהסוגיות הרגישות, הטעונות והמורכבות ביותר בהליך הגירושין. לכן, מומלץ להיעזר בשירותיו של עורך דין מקצועי לענייני משפחה אשר יוכל להעניק לך ליווי משפטי, מותאם ונכון לכל אורך הליך הגירושין.
משרדינו מעניק ייעוץ וליווי משפטי בהליכי גירושין בפריסה ארצית. הניסיון הרב שצברנו, מאפשר לנו לייצג ולפעול למימוש האינטרסים שלך בעת קביעת זמני שהות (הסדרי ראיה) מול הצד הנגדי בהליך המשפטי. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, ללא כל התחייבות מצידך, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3922221 ונשמח לעמוד לרשותך.