על פי סעיף 8 לחוק פיצויי פיטורים התשכ"ג 1963, עובד אשר עבר תהליך גירושין אשר מחייב אותו להעתיק את מקום מגוריו יכול בנסיבות מסוימות להיות זכאי לפיצויי פיטורים מלאים מהמעסיק הקיים.
משרד עו"ד תומר קסלסי עוסק בייעוץ, ליווי וייצוג משפטי בדיני משפחה (גירושין, הסכמי ממון, צוואות וירושות) בלבד. ההתמחות הספציפית של המשרד בדיני משפחה מאפשרים לנו להעניק לך את השירות המשפטי הטוב ביותר שניתן לקבל בהתאם לסיטואציה שעומדת לפניך. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, ללא כל התחייבות מצידך, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3922221 ונשמח לעמוד לרשותך.
מתי עובד שהתפטר עקב גירושין ומעבר דירה זכאי לפיצויי פיטורים?
לעיתים, הליך הגירושין מוביל לשינוי משמעותי בהרגלי החיים של כל אחד מבני הזוג והילדים שנמצאים ברקע המשבר.
על פי סעיף 8 לחוק פיצויי פיטורים התשכ"ג 1963, עובד שהתפטר בעקבות גירושין זכאי לפיצויי פיטורים אם התנאים הבאים חלים עליו:
- מעבר דירה בעקבות הגירושין – העובד עבר לישוב אשר מרוחק 40 ק"מ לפחות ממקום מגוריו עד היום בעקבות הליך הגירושין.
- תקופת זמן – העובד מתגורר במקום החדש לפחות 6 חודשים.
על מנת לממש את זכויות העובד, העובד נדרש להעניק למעסיק הודעה מוקדמת להתפטרות (בדומה, לביצוע שימוע לפני פיטורים מצד המעסיק) ולהוכיח כי המעבר שנערך כתוצאה מהליך הגירושין מקשה עליו להמשיך לעבוד אצל המעסיק. לאחר מכן, העובד נדרש למלא טופס 161א (הודעת עובד עקב פרישה מעבודה) ולהגישו לאישור פקיד השומה (מס הכנסה) באזור המגורים של העובד.
חשוב לציין כי אם המרחק בין מקום המגורים הישן למקום המגורים החדש של העובד עולה על 60 ק"מ, העובד יהיה זכאי לא רק לפיצויי פיטורים אלא גם לדמי אבטלה מהמוסד לביטוח לאומי כבר מהיום הראשון, ללא תקופת המתנה של 90 יום, למרות שמדובר בהתפטרות ולא בפיטורים מצד המעסיק.
לסיכום, זכויות העובדים בישראל הן נרחבות ומעניקות פיצוי והגנה כלכלית גם במקרים של מעבר דירה בעקבות הליכי גירושין מורכבים אשר מחייבים את אחד הצדדים להעתיק את מגוריו למקום אחר.