מצד אחד, הליכי גירושין מאפשרים לכל אחד מהצדדים לפתוח דף חדש בחיים האישיים – אך מצד שני, הליכי גירושין משפיעים על המצב הכלכלי של כל אחד מהצדדים ובמיוחד עבור הגבר, אשר נדרש לעמוד בתשלום מזונות אישה זמניים או מזונות ילדים קבועים בהתאם להסכם הגירושין.
במאמר זה אעניק לך מספר טיפים שיאפשרו לך לשרוד את הליכי הגירושין מבחינה כלכלית ולהתקדם על עבר עתיד טוב יותר.
משרד עו"ד תומר קסלסי עוסק בייעוץ, ליווי וייצוג משפטי בדיני משפחה, גירושין, צוואות וירושות בלבד. הניסיון הרב שצברנו, מאפשר לנו להעניק לך את השירות המשפטי הנכון, הטוב והאפקטיבי ביותר בהתאם לסיטואציה שנוצרה. ייעוץ משפטי ממוקד יבטיח כי קולך ישמע במסגרת הליך הגירושין וכי האינטרסים שלך יוצגו לכלל המעורבים בהליך המשפטי. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, ללא כל התחייבות מצידך, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3922221 ונשמח לעמוד לרשותך.
איך לשרוד כלכלית אחרי גירושין?
הליכי גירושין מציבים בפני הצדדים אתגרים משפחתיים, נפשיים וכלכליים כאחד. בדרך כלל, כמעט כל הליך גירושין מציב אתגרים כלכליים לשני הצדדים מהסיבות הבאות:
- צמצום הכנסות התא המשפחתי – אם עד יום הגירושין, משק הבית התנהל על בסיס משכורות של שני הצדדים – מיום הגירושין, כל אחד מבני הזוג נדרש להסתדר עם משכורתו הבודדת.
- דיור חלופי – מיום פתיחת הליכי הגירושין, אחד הצדדים נאלץ לעזוב את הבית ולמצוא דיור חלופי אשר כרוך בתשלום שכר דירה או משכנתא בהתאם לנסיבות.
- מזונות ילדים – אם לבני הזוג שמתגרשים ישנן ילדים קטינים, האב יחויב על ידי בית המשפט בתשלום מזונות ילדים בהתאם לזמני השהות ופערי השכר בין ההורים. במקרים רבים, סכום המזונות החודשי נגזר מהכנסתו החודשית של האב, אך עדיין נוצרת על האב מעמסה כלכלית גדולה אשר עלולה להצטבר בצורה מהירה לחובות כבדים.
- מזונות אישה – כל עוד קשר הנישואין לא הותר בין בני הזוג, האישה זכאית לתבוע מזונות אישה מבעלה. למרות שתשלום מזונות אישה הוא זמני, גם הוא עלול להשפיע על המצב הכלכלי של כל אחד מהצדדים בהליך הגירושין.
לצערנו, מתגרשים רבים אשר לא מקפידים על התנהלות כלכלית נכונה, צמצום/הגדלת הוצאות וסדר כלכלי, עלולים למצוא את עצמם עם חובות אשר גדלים מידי חודש עד לפתיחה של תיקי הוצאה לפועל על ידי נושים (בנקים, חברות אשראי, תקשורת, ספקים וכדומה). במקרי קיצון, כל אחד מהצדדים יכול להיות מוגדר על ידי ההוצאה לפועל, כ"חייב מוגבל באמצעים" אשר אינו יכול לפרוע את חובותיו לנושים. במצב זה, ניתן להגיש בקשה לחדלות פירעון ושיקום כלכלי במטרה לקבל צו הפטר מכלל החובות שנצברו עד יום הגשת הבקשה.
לסיכום, גירושין דורשים מכל אחד מהצדדים בהליך לבצע שינויים והתאמות כלכליות בהתאם לסיטואציה, מצבת ההכנסות והתא המשפחתי. לעיתים קרובות, התנהלות כלכלית לא מחושבת עלולה להוביל להליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי.