בשנים האחרונות, ישנן עורכי דין אשר מנחים את לקוחותיהם להגיש תלונות שווא כחלק מהאסטרטגיה המשפטית להפעלת לחץ על הצד הנגדי.
לצערנו, לא מדובר רק בתופעה מכוערת אשר מהווה עבירה פלילית, אלא גם חרב פיפיות אשר במקרים מסוימים יכולה להזיק לניהול תיק הגירושין ולהוביל לתוצאות הפוכות מהמצופה.
משרד עו"ד ישראל ישראלי עוסק בייעוץ, ליווי וייצוג משפטי בדיני משפחה, גירושין, צוואות וירושות בפריסה ארצית. הניסיון הרב שצברנו, מאפשר לנו לנתח את הסיטואציה בעיניים משפטיות, לבנות אסטרטגיית פעולה מותאמת אישית ולייצג את האינטרסים שלך מול כלל המעורבים בתהליך המשפטי. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, ללא כל התחייבות מצידך, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3938578 ונשמח לעמוד לרשותך.
איך להתמודד עם תלונות שווא בגירושין?
לצערנו, בשנים האחרונות תלונות שווא חד צדדיות או הדדיות במסגרת הליכי הגירושין על אלימות במשפחה, הטרדה מינית או סחיטה הפכו לעניין שבשגרה.
מניסיוני, לעיתים קרובות הצד שמגיש את תלונת השווא במהלך הליך הגירושין, מעוניין יותר להרחיק את הצד הנגדי מהילדים או המשפחה הקרובה ולהפעיל לחץ ממשי על הצד הנגדי בעת עריכת הסכם הגירושין. במקרים בהם התלונה היא פרובוקציה שאין בה ממש, מומלץ לשמור על קור רוח ולאסוף ראיות, הקלטות ועדויות אשר יכולות להפריך את התלונה.
לכל תלונת שווא בגירושין יש מחיר
למרות שהחקיקה והפסיקה הנוכחית לא מטילים אחריות על הצד שמגיש את תלונת השווא במהלך הליך הגירושין, לכל תלונת שווא בגירושין יש מחיר:
- משמורת ילדים – במידה והצד אשר נפגע מהתלונה יצליח להוכיח כי מדובר בתלונת שווא קנטרנית לצורך הפעלת מנופי לחץ בהליך הגירושין, בתי המשפט לענייני משפחה או בתי הדין הרבניים יצמצמו את זמני השהות של הצד הנגדי למינימום האפשרי.
- עבירה פלילית – על פי חוק העונשין, תשל"ז-1977, הגשת תלונת שווא היא עבירה פלילית אשר דינה עד 5 שנות מאסר.
- תביעת נזיקין אזרחית – תלונת שווא בגירושין על אלימות במשפחה, הטרדה מינית, סחיטה או כל דבר אחר עלולה להתפתח לתביעת נזיקין אזרחית אשר תחייב את הצד הנגדי בהוצאות כספיות.
לסיכום, מומלץ להיזהר מתלונות שווא כחלק מהאסטרטגיה המשפטית בהליכי הגירושין. מניסיון העבר שלי, הגשה של תלונת שווא בגירושין פחות או יותר סותמת את הגולל על הליכי הפשרה בין הצדדים ומובילה את הצד הנגדי למלחמה חסרת פשרות על חפותו, רכושו ואחזקותיו.