גירושין אינם חייבים להיות מאבק מר, כואב ומכוער – למרות שמדובר בצעד קשה מבחינה רגשית, ישנן דרכים לעבור את התהליך בצורה מאוזנת, מכבדת ובונה, תוך שמירה על קשר חיובי בין בני הזוג (במיוחד אם יש ילדים בתמונה).
משרד עו"ד תומר קסלסי עוסק בייצוג, ליווי וייעוץ משפטי בהליכי גירושין בפריסה ארצית. הניסיון הרב שצברנו, מאפשר לנו להגיע להחלטות קשות בין בני הזוג תוך שמירה על יציבות התא המשפחתי, הילדים וכלל המעורבים בהליך. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, ללא כל התחייבות מצידך, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3922221 ונשמח לעמוד לרשותך.
איך להתגרש בטוב ולהישאר משפחה?
לפי עו"ד גילי גולדברג הורוביץ, מגשרת גירושין מוסמכת, אשר מלווה זוגות ומשפחות בפתרון קונפליקטים מורכבים, אפשר ואפילו מומלץ לעבור את הליך הגירושין בשלום ולא במלחמה שלא נגמרת בין כותלי בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני. הליך גישור גירושין טומן בחובו גמישות, שליטה על התוצאה הסופית וחיסכון משמעותי בזמן, כסף וכאב רגשי.
לפי עו"ד גילי גולדברג הורוביץ, זוגות אשר שואפים להתגרש בטוב יכולים לאמץ את העקרונות הבאים:
- הקפדה על תקשורת ברורה, מכבדת וכנה – לעיתים קרובות, תקשורת היא המפתח. השתדלו לדבר בצורה פתוחה, כנה ומכבדת על הרצונות, הפחדים והצרכים שלכם. המטרה היא למצוא פתרונות שמתאימים לשני הצדדים, ולא להיכנס לעימותים מיותרים.
- שיתוף פעולה במקום עימות חזיתי – הימנעו מלהאשים זה את זו במצב. במקום זאת, התמקדו בפתרונות שיעזרו לכם להיפרד בצורה חלקה ומכבדת. שיתוף פעולה יכול להתבטא גם בניהול משותף של ההיבטים המשפטיים, הכלכליים והרגשיים של הגירושין.
- שמרו על טובת הילדים – כאשר ישנם ילדים ברקע ההליך המשפטי, הם צריכים להיות בראש סדר העדיפויות. אל תשתמשו בילדים ככלי במשא ומתן, השתדלו להימנע מלדבר רעות על בן/בת הזוג מולם ושתפו אותם בתהליך בצורה מותאמת לגילם – כך שידעו ששני ההורים אוהבים אותם וישמרו על קשר איתם ביום שאחרי הגירושין
- גישור – גישור הוא כלי יעיל, מוכח ואפקטיבי לגירושין. בתהליך גישור גירושין, צד שלישי, ניטרלי ובלתי שיפוטי עוזר לבני הזוג להגיע להסכמות בנוגע לחלוקת רכוש, משמורת הילדים ועניינים נוספים אשר כרוכים בהליך הגירושין – מבלי להגיע למאבקים משפטיים ארוכים, מכוערים ויקרים.
- הצבת גבולות ברורים – חשוב להגדיר גבולות ברורים ליום שאחרי הפרידה. גבולות ברורים יאפשרו לנהל סדרי משמורת וזמני שהות עם הילדים, תקשורת סביב נושאים חיוניים ושמירה על פרטיות והימנעות מהתערבות בחיים החדשים זה של זו. אם יש ילדים ברקע ההליך המשפטי, הקשר כהורים נמשך גם לאחר הגירושין לכן מומלץ לקבוע כללים לתקשורת הורית יעילה, ליצור סביבה יציבה לילדים וללמוד לעבוד ביחד באירועים משפחתיים כמו ימי הולדת, חגים או טקסים.
- חשיבה חיובית – הכירו בכך שגירושין יכולים להיות הזדמנות לצמיחה אישית, התפתחות אישית ולפרק חדש בחיי כל אחד מהצדדים. נסו להתמקד במה שתוכלו להשיג בעתיד, ולא במה שאיבדתם בעבר.
- סבלנות ואורך רוח – גירושין הם תהליך, ולא אירוע חד-פעמי. תנו לעצמכם זמן לעבד את הרגשות, להתמודד עם האתגרים ולהתרגל למצב החדש.
לסיכום, "גירושין בטוב" הם לא משימה פשוטה – אך, הם בהחלט אפשריים.הקפדה על תקשורת מכבדת, שיתוף פעולה והתמקדות בטובת הילדים, תאפשר לכם להיפרד בצורה בריאה ולשמור על קשר משפחתי חיובי בעתיד.
לעיתים קרובות, קבלת עזרה מקצועית מעורך דין, מגשר או גורם טיפולי מאפשר לגשר על הפערים הקיימים, לבנות תקשורת מכבדת ולמצוא פתרונות יצירתיים לכלל הנושאים הקשורים להליך הגירושין (חלוקת רכוש, מזונות ילדים, זמני שהות וכדומה).
המאמר נכתב בשיתוף עם עו"ד גילי גולדברג הורוביץ – מגשרת גירושין בזכרון יעקב אשר מציעה פתרונות גישור וישוב סכסוכים בתוך המשפחה. אם אתם מחפשים גישור גירושין בחיפה, גישור גירושין בחדרה או גישור גירושין בפרדס חנה – המשרד הוא הכתובת!